Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Peiling: veel achterstallig onderhoud openbaar groen in ZO-Brabant

woensdag 23 augustus 2017

Een peiling van het Eindhovens Dagblad heeft opgeleverd dat veel inwoners uit die regio zich storen aan het gebrekkig onderhoud van het openbaar groen. Het geringe budget voor groenonderhoud van de laatste jaren is veel bewoners niet ontgaan.

Uit de bijna driehonderd reacties blijkt dat veel bewoners zich storen aan het achterstallig onderhoud. Dit varieert van dichtgegroeide brandgangen tot metershoog onkruid. De strekking van veel reacties is dat er meer wordt gesnoeid in het budget dan in het plantsoen. Een lezer uit Valkenswaard laat weten dat het bijna mogelijk is om 'de stoep te maaien'.

Glyfosaat
Volgens de krant kwamen er opvallend veel reacties uit Deurne. Hoewel de gemeente eind 2015 nog 80.000 euro vrijmaakte voor een 'kwaliteitsslag', werd sinds 2010 jaarlijks zo'n 1,35 euro bezuinigd op het beheer van de openbare ruimte. Ook het verbod op het bestrijdingsmiddel Glyfosaat speelt een rol. De gemeente Deurne experimenteerde in 2016 met een alternatieve bestrijdingsmethode, te weten een combinatie van hete lucht met maaien en borstelen.

Bron: ed.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM