Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Krinkels presenteert MVO jaarverslag

maandag 4 september 2017

Groenvoorziener Krinkels heeft zijn MVO jaarverslag 2017 gepresenteerd. In het verslag blikt het bedrijf terug op de duurzame ontwikkelingen en activiteiten van het afgelopen jaar.

Het bedrijf laat in het jaarverslag weten trots te zijn op de in 2017 behaalde resultaten en de opgaande lijn om de komende jaren een innovatieve, vitale partner te kunnen blijven voor klanten. Ook stelt het bedrijf tevreden vast een duurzame werkgever te zijn voor zijn medewerkers.

CO2-uitstoot
De gemiddelde CO2-uitstoot bij bedrijfswagens nam af van 92 naar 91 gram wat betreft CO2 uitstoot per kilometer. De Europese doelstelling voor 2021 bedraagt 95 gram CO2 per gereden kilometer. Ook wat betreft de gemiddelde CO2- uitstoot bij bestelbussen werd er winst geboekt: 188 gram CO2 per kilometer tegen 198 gram CO2/kilometer vorig jaar. Deze score loopt achter bij de Eu-doelstelling voor 2017 (175 gram CO@ per kilometer). Krinkels had in 2017 6 elektrische bestelbussen (vorig jaar 4), 3 semi-elektrische personenwagens (vorig jaar 2) en 7 hybride personenwagens (vorig jaar 8).

Elektrisch materieel
Wat betreft elektrisch materieel (denk aan bosmaaiers, heggenscharen en kettingzagen) heeft Krinkels anno 2017 48 stuks in gebruik (10 procent) tegen 34 exemplaren (9 procent) in 2016. In 2017 werden er 12 werken waarbij duurzaamheid een rol speelde aangenomen, tegen 9 'duurzame' werken vorig jaar.

Veiligheid
Uit het verslag blijkt dat wat betreft de veiligheid het aantal ongevallen met drie stuks verzuim gelijk bleef; het aantal ongevallen zonder verzuim nam af van vier naar drie gevallen.

MVO prestatieladder

Krinkels wijst er in het verslag verder op dat het bedrijf in bezit is van niveau 4 van het certificaat MVO Prestatieladder. Het bedrijf stelt tot een zeer select gezelschap te behoren van bedrijven die dit niveau hebben en stelt het eerste bedrijf in de Groenvoorziening te zijn en één van de eersten in de GWW/Infra sector. Niveau 4 is momenteel het hoogst haalbare niveau.

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM