Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Biomassa omrekenen naar energie met een app

maandag 4 september 2017

Om het inzicht en de communicatie rond houtige biomassa te vergemakkelijken, heeft een aantal partijen van het Agroconvenant Natuur, Bos, Hout en Landschap een app ontwikkeld.

De biomassa- en houtketen denkt en rekent in verschillende eenheden bij houtige biomassa. Kubieke meters, tonnen, stapelmeters en dan ook nog van verschillende droogte, houtsoort en vorm: haardblokken, rondhout, en chips. Dat maakt de communicatie over hoeveelheden en prijzen lastig. De nieuwe app, genaamd E-land Hout, moet daar een oplossing voor bieden.

Waarde van hout

E-land Hout is voor gebruikers die inzicht willen in de beschikbare of benodigde hoeveelheid en/of de waarde van hout. Dat kunnen houtstokers, biomassaverwerkers en landschapsbeheerders zijn, maar ook handelaren of onderzoekers. Na het invoeren van verschillende gegevens rekent de app de hoeveelheid en de prijs automatisch om in andere eenheden. De hoeveelheid CO2 die in de biomassa is vastgelegd wordt berekend. Ook wordt een vergelijking met fossiele energie gemaakt (aardgas, huisbrandolie, vloeibaar propaan).

De app is te vinden op https://hout.e-land.info. De app is te gebruiken op de PC, tablet of smartphone en kan tien keer gratis worden uitgeprobeerd. Daarna volgt de vraag om een bijdrage van vijf euro om de app in de lucht en actueel te houden.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM