Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Ramm en GVG Oliehandel maken onkruidbestrijding CO2-neutraal

zondag 10 september 2017

Ramm en GVG Oliehandel slaan de handen ineen om de CO2-uitstoot bij onkruidbestrijding op verharding fors terug te dringen. Sinds 1 april 2016 is het niet langer toegestaan om chemische middelen hiervoor in te zetten. De alternatieve methodes (borstelen, branden, heet water enzovoort) kenmerken zich allemaal door een fors gebruik van fossiele energie. Daar hebben beide bedrijven nu een oplossing voor.

Ramm importeert sinds dit voorjaar Oeliatec onkruidbestrijdingsmachines. De machines van Oeliatec worden elektrisch aangedreven met een accupakket en het water wordt verhit met een dieselgestookte boiler. Oeliatec gebruikt hoogrendement modulerende boilers en heeft een waterbesparende thermosferische sproeikop ontwikkeld om brandstof te besparen en de CO2-uitstoot te reduceren. Daardoor wordt al tot 50% minder fossiele diesel verstookt dan vergelijkbare machines van de concurrentie.

GVG Oliehandel introduceert nu Agealube Eco Diesel. Er zijn twee varianten, waarvan de meest duurzame een CO2-reductie bereikt van tenminste 80%. Deze innovatieve, synthetische dieselbrandstof is volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Daarnaast is de dieselbrandstof schoner en dus beter voor de gezondheid en de machine:
- Minder geur en rook
- Minder schadelijke stoffen
- Lange houdbaarheid
- Startzekerheid
- Houdt motoren en branders schoon

GVG Oliehandel brengt Agealube Eco Diesel in verschillende verpakkingen op de markt.

Met Agealube Eco Diesel kunnen Oeliatec onkruidbestrijdingsmachines zo CO2-neutraal mogelijk functioneren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar helpt opdrachtnemers ook om beter te presteren op de CO2-prestatieladder en daarmee meer opdrachten van de overheid binnen te halen.

Beide bedrijven presenteren de producten op de vakbeurs Groen Techniek Holland in Biddinghuizen van 12 tot en met 14 september.REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM