Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Ramm wint Gouden Klavertje Vier op Groentechniek Holland

donderdag 14 september 2017

Ramm BV heeft met de Oeliatec Mollen Artiflex het Gouden Klavertje Vier gewonnen: een prijs voor de meest opvallende innovatie op Groentechniek Holland in Biddinghuizen.

Op de tweede plaats eindigde Andreas Stihl NV met de iMow Team-robotmaaiers: een team van robotmaaiers dat gelijktijdig en autonoom grasvelden professioneel kan onderhouden. De derde prijs was voor Frisian Motors met de FM-170 zero turn-maaier, de eerste volledig elektrische zero turn-maaier met twee elektromotoren direct op het maaidek en met onderhoudsvrije AGM-accu's.

CO2-neutrale onkruidbestrijding
De Oeliatec werd dus als winnaar gekozen uit elf nominaties. De vakjury was lovend over de inzending van Ramm BV: 'Dit is het eerste onkruidbestrijdingsvoertuig dat met kokende waterdruppels CO2-neutraal werkt, geluidsarm is en geen roetuitstoot heeft, doordat de modulerende boiler in staat is om biodiesel op basis van plantaardige oliën te verbranden. Het is een multifunctioneel en duurzaam concept met elektrische aandrijving (ook van de pompen), en met een lange werkduur van acht uur.'

Opvallende trends
De vakjury: 'Elektrisch, duurzaam en een verbetering qua arbeidsomstandigheden, dat zijn de opvallende trends in de innovaties. De genomineerde innovaties zijn heel divers van aard en om uiteenlopende redenen interessant voor professionals werkzaam in de openbare ruimte. De innovaties tonen aan hoe breed het werkterrein van de groenprofessional is en ook hoe groot de innovatiekracht van deze sector is.'

De vakjury bestond uit Hein van Iersel (hoofdredacteur van dit vakblad), Gert Vreemann (Cumela/Grondig), Gertjan Zevenbergen (Agrimedia/Tuin en Park Techniek), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voorzitter van branchevereniging VHG).

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM