Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

2.450 basisscholen planten 1,5 miljoen bloembollen

maandag 2 oktober 2017

In de week van 6 november ontvangen 2.450 basisschoolklassen verdeeld over vier landen een educatief Bulbs4kids-pakket. Met 600 bloembollen in elk pakket, betekent dit dat er bijna anderhalf miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant.

Met het bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediƫnten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen: verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes voor de kinderen en lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4kids is ook een foto- en videowedstrijd verbonden, met de Gouden Bloembol 2018 als hoofdprijs.

Bulbs4kids is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal schoolprogramma. De 2.450 bloembollenpakketten worden verdeeld over vier landen: 400 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 1.050 voor Duitse, 850 voor Engelse en 75 voor Canadese basisscholen. De pakketten worden gratis aangeboden. De scholen hebben zich hier van mei tot augustus voor ingeschreven.

Blub4kids is een initiatief van iBulb, een promotieprogramma voor de bloembollensector.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM