Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

FOTOREPORTAGE: Boom Inspyratie Dag 2017

vrijdag 27 oktober 2017

Zo'n 250 man verzamelden zich 26 oktober in het Inspyrium in Cuijk voor de Boom Inspyratie Dag. Zij werden bijgepraat over het thema 'bomen inspyreren mensen'.

Als directeur van Stichting Nationale Boomfeestdag opende dagvoorzitter Peter Derksen de dag door iets te vertellen over de Boomfeestdag. Het initiatief viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum.

Communicatieprofessional en voormalig journalist Ingrid van Frankenhuyzen gaf een lezing over de vraag hoe je als groenprofessional om kunt gaan met de pers en onderbouwde dit met enkele praktijksituaties. Ton Hermanussen vertelde over De levende Brug, waarbij levende bomen dusdanig worden geleid dat uiteindelijk een brug ontstaat. Door buiten de kaders te denken wil de bos- en natuurbeheerder laten zien dat er veel meer mogelijk is met groen.

Tv-persoonlijkheid Arjan Postma ging in op de ecologische functie van bomen in de openbare ruimte. Hij betoogde dat boomverzorgers meer zijn dan veredelde boomzagers en ondersteunde zijn betoog met een aantal voorbeelden van manieren waarop zij dit kunnen uitdragen.

Inspyratieboom en -project
Tijdens de dag werden drie Inspyratiebomen gepitcht en passeerden drie Inspyratieprojecten de revue. Peter Spijker, Wilfred Molenkamp en Henk Schuitemaker sprongen elk in de bres voor één boom. Van Frankenhuyzen refereerde aan het Witte Lint, dat de afgelopen jaren veel kritiek kreeg in de pers. Herman Zonderland en Michel Huisman vertelden over de totstandkoming van resp. het Bomencarré op IJburg en het Maanproject in Heerlen. Het Bomencarré en de Koelreuteria paniculata gingen er uiteindelijk met de titel Inspyratieproject en Inspyratieboom vandoor. Uit de tientallen ingezonden projecten, te bewonderen in de hal van het Inspyrium, koos Derksen aan het einde van de dag twee projecten waar de Stichting Nationale Boomfeestdag graag een samenwerking mee aangaat.

Hieronder een fotoreportage van de dag. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting. Een uitgebreid, meer inhoudelijk verslag verschijnt binnenkort in de bladen.


door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM