Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Noremat vernieuwt Magistra-armmaaier

vrijdag 10 november 2017

De Noremat Magistra-armmaaier
Noremat heeft de Magistra-armmaaier vernieuwd. De machine is onder meer voorzien van nieuwe HDPE-afdekkappen en bumper, een nieuwe joystick en een verbeterde koelradiator.

De nieuwe HDPE-onderdelen vervangen de oude stalen afdekkapen en bumper. HDPE staat voor High Density Polyethyleen. Het materiaal is bekend om zijn slagvastheid en bestendigheid tegen krassen en uv-straling. Het reduceert trillingen en verlaagt daarmee het geluidsniveau.

Het gewicht wordt met 25% teruggebracht, waarmee het dagelijks onderhoud wordt vereenvoudigd. Het gebruik van HDPE maakt het ook eenvoudiger om vormen aan te passen en een beter design te creëren, maar zorgt vooral voor een betere luchtcirculatie en daarmee sterkere koeling van de hydraulische componenten.

Nieuwe koelradiator
De capaciteit van de koelradiator is verhoogd, de ventilator is efficiënter en de diameter van de aan- en afvoer is vergroot. Ook de positie is aangepast. Door de radiator enigszins hellend te monteren valt gras en stof makkelijker naar beneden en zal dit minder snel aankoeken.

Nieuwe 3-delige modulaire joystick
Tractoren worden steeds geavanceerder en daarmee is er minder inbouwruimte voor extra joysticks. Door niet-optimaal gepositioneerde bedieningselementen wordt de ergonomie voor de chauffeur slechter. Noremat heeft hiervoor de nieuwe modulaire bedieningsunit bedacht die bestaat uit drie elementen die met elkaar of onafhankelijk van elkaar gemonteerd kunnen worden. Hiermee is het mogelijk om de bedieningselementen volledig naar wens van de chauffeur in de cabine in te bouwen.

De mini-joystick vraagt om minder polsbewegingen
Nieuwe compacte joystick
De nieuwe compacte joystick kan een alternatief zijn voor het bestaande model. Het geeft een nieuwe ervaring in bediening van de machine met betere ergonomie, meer comfort en nauwkeurigere bediening met minder polsbewegingen. De joystick verkleint daarmee de kans op het krijgen van RSI.

Nieuwe hydropneumatische vering op de giek
Voor de Magistra is een nieuw veersysteem ontwikkeld dat zich automatisch aanpast aan de positie van de giek. Door twee drukaccumulatoren in serie te plaatsen die ieder met een eigen druk werken, wordt de tegendruk op de hefcilinder automatisch aangepast aan de positie van de maaibak. Vlak naast de trekker is de eerste accumulator met lage druk actief. In grote verstekstanden neemt de tweede accumulator met hogere druk het werk over. Het systeem komt met name tot zijn recht bij de modellen met een groot bereik. Het helpt de maaibak om het terrein beter te volgen en het reduceert laag frequente trillingen als gevolg van maaien op oneffen terrein.

Aangepaste draaisnelheid
De draaisnelheid van de giek was vroeger onafhankelijk van de giekstand. De snelheid op de maaibak was daarmee hoger in maximale verstekstand dan vlakbij de tractor. Dankzij een sensor in de giek zijn twee snelheidszones gecreëerd. Vlakbij de trekker reageert de arm nu sneller en verder weg van de trekker is de bediening nu nauwkeuriger door een lagere snelheid.

Asymmetrisch ventielenblok
Het nieuwe ventielenblok is asymmetrisch waardoor de oliestroom meer afgestemd is op werken met of tegen de zwaartekracht. De bediening voelt daardoor natuurlijker en is comfortabeler.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM