Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Nieuwe winnaars Waterinnovatieprijs gekozen

woensdag 29 november 2017

Aan vier projecten is op maandag 20 november de Waterinnovatieprijs van de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) uitgereikt.

De Waterinnovatieprijs is toegekend aan EQA-Box voor hun waterkrachtinstallatie, de innovatieve zuiveringstrein Ge(o)zond Water, de modulaire sensor van de Multiflexmeter en de doorlatendheidssondering voor dijkverbeteringen van Fugro Nederland BV. De winnaars krijgen de mogelijkheid om een intensief versnellingstraject aan te gaan. Samen met elke winnaar wordt bekeken of zo'n traject de innovatie verder kan brengen.

Nederland koploper
Lidewijde Ongering, secretaris-generaal ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en juryvoorzitter van de Waterinnovatieprijs: 'De winnaars zijn prachtige voorbeelden van Nederland in transitie naar een duurzamer land. Met oog voor het milieu en energiebesparing proberen de waterschappen en hun partners de gevolgen van klimaatverandering beheersbaar te houden. De innovatiekracht van de sector stemt me optimistisch. De Nederlandse watersector is koploper als het gaat om klimaatoplossingen.'

Hein Pieper, vicevoorzitter Unie van Waterschappen: 'Het is het afgelopen jaar veel gegaan over het voorkomen van wateroverlast en andere gevolgen van het steeds extremere weer. Maar het is dweilen met de kraan open als ook niet aan de mitigatiekant gedacht wordt. Het voorkomen van verdere klimaatverandering is zeer urgent. Vandaar dat we een speciaal podium hebben geboden voor innovaties op het gebied van energiebesparing.'

Winnaars per categorie
In de categorie 'Waterveiligheid' viel de doorlatendheidssondering in de prijzen. Het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en drinkwaterbedrijf PWN sleepte de prijs in de categorie 'Schoon water' in de wacht met Ge(o)zond Water. De Waterinnovatieprijs in de categorie 'Voldoende water' ging naar de Multiflexmeter. Uit de vele inzendingen voor de categorie 'Energie en waterschappen' ging de winst naar de EQA-Box Plug & Play waterkracht van EQA-Projects BV en waterschap Rivierenland. De Publieksprijs was voor het project 'Verbetering IJsseldijk Gouda'.

Meer informatie over de winnende projecten is hier te vinden.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM