Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Schouwen van de slootkanten

maandag 11 december 2017

Schouwmeester Erik Kleijn (zonder jas) en medewerker Jonas Moberg van waterschap Rivierenland controleren voor de tweede keer een sloot bij een veehouder in Heumen bij Nijmegen.

Bij de herschouw is de zogenoemde B-watergang opnieuw niet in orde. Is dat bij de derde schouw nog steeds het geval, dan wordt de sloot op kosten van de agrariƫr schoongemaakt. De 21 waterschappen in het hele land houden tot 31 december de zogenoemde schouwen, waarbij door enkele honderden schouwers gecontroleerd wordt of de slootkanten gemaaid zijn en de watergangen diep genoeg voor de afvoer van regenwater. De A-watergangen vallen onder het beheer van de waterschappen, maar de B-watergangen moeten door de eigenaar onderhouden worden.

Doordat de weersomstandigheden steeds extremer worden en er steeds meer water valt, worden sloten en spaarbekkens steeds belangrijker. Volgens Kleijn gebeurt het maar zelden dat het waterschap zelf een bedrijf moet inhuren om de taak van de eigenaar over te nemen en dat er boetes worden uitgedeeld.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM