Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Welke boom verdient de eretitel Inspiratieboom 2018?

dinsdag 6 maart 2018

Winnaar 2017: Koelreuteria paniculata
Groenbeheerders en landschapsarchitecten, hoe vaak hebben ze wel niet een favoriete, maar ondergewaardeerde boom. De redactie van Boomzorg en Boom In Business wil ook in 2018 enkele van die 'inspiratiebomen' onder de aandacht brengen en zoekt ambassadeurs voor deze 'assepoesters' in bomenland.

Die ambassadeurs zijn groenbeheerders, landschapsarchitecten, politici, of andere gebruikers die hun favoriete boom in een korte pitch kunnen voordragen voor de titel 'Inspiratieboom van 2018'. De redactie zoekt nadrukkelijk ambassadeurs met gebruikerservaring. Kwekers worden weliswaar met klem uitgenodigd om hun stem uit te brengen. Ze aan het woord gelaten over de inspiratiebomen in een serie van artikelen, maar ambassadeur worden, kunnen ze niet. Dat privilege is voorbehouden aan de beheerders.

Inspiratiebomen zijn bomen die niet veelvoorkomend zijn, maar die wel een track record hebben opgebouwd in de openbare ruimte. Tijdens de Boom Innovatie Dag 2018 kiest het publiek de meest bijzondere. Afgelopen jaar was dat de Koelreuteria paniculata.

Wilfred Molenkamp (r) nam het op voor de Koelreuteria
Of nu een laanboom, een meerstammige boom of een grote heester wordt voorgedragen voor de eretitel, dat maakt niet uit. De soort of cultivar is de genomineerde, niet de uitvoering daarvan.

Wat moet de opvolger van de Koelreuteria paniculata worden? Laat het ons weten via hein@nwst.nl.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM