Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Probos presenteert resultaten praktijkproef duizendknoop

donderdag 8 februari 2018

Fallopia japonica, Japanse duizendknoop
Fallopia japonica, Japanse duizendknoop
Probos heeft het lang verwachte onderzoek naar de verschillende bestrijdingsmogelijkheden van Aziatische duizendknopen gepubliceerd.

In de periode 2012-2017 heeft Probos met 31 terreinbeheerders op in totaal 120 groeilocaties verschillende bestrijdingsmethoden getest. Per locatie werd één van de onderzochte bestrijdingsmethoden toegepast; afdekken, intensief maaibeheer, chemische bestrijding met glyfosaat, behandeling met Ultima of begrazing. Na 4 jaar bestrijding heeft in 2017 de eindmeting plaatsgevonden en zijn alle eindresultaten verwerkt in een rapport en opgenomen op de website www.bestrijdingduizendknoop.nl. Er wordt zowel ingegaan op de effectiviteit van de methoden om duizendknoop te bestrijden, als de kosten van de bestrijdingsmethoden.

Probos ontwikkelt nu in opdracht van de NVWA een online openbaar toegankelijke beslisboom gericht op bestrijding van duizendknoop. Middels de beslisboom wordt de gebruiker stapsgewijs geleid naar praktijktips, preventieve maatregelen en bestrijdingsmogelijkheden. Deze beslisboom zal in de loop van maart worden opgenomen in de website.

Het rapport kun u hier downkoaden


door Hein van Iersel


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM