Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Gemeente wil asielzoekers en werklozen inzetten in natuurwerkgroepen

donderdag 8 februari 2018

Gemeente De Wolden (Drenthe) pleit voor het inzetten van asielzoekers en werklozen in vrijwillige natuurwerkgroepen. Een proef met een dergelijk project zou afgelopen jaar succesvol hebben uitgepakt.

Deelnemers aan de natuurwerkgroepen zouden zijn doorgestroomd naar een baan in de groenvoorziening of bij hoveniers. Volgens wethouder Mirjam Pauwels (die onder andere participatie en werkgelegenheid in haar portefeuille heeft) raken vrijwilligers soms tot hun teleurstelling een goede kracht kwijt.

Structureel karakter
De gemeente de Wolden kent 50 vrijwilligersgroepen die samen met Landschapsbeheer Drenthe de natuur onderhouden en opknappen op lokaal niveau. Een investering van 16.000 euro moet ertoe bijdragen dat er rondom de gemeente meer van dit soort groepen actief worden. Volgens wethouder Jan ten Kate (landinrichting) is daar vraag naar vanuit de bevolking. Ten Kate wil dat de inzet van werkzoekenden en vrijwilligers een structureel karakter krijgt. Dit zou volgens hem de baankansen vergroten en de integratie versterken. Ook noemt hij het een zinnige dagbesteding.

Goede test
Pauwels spreekt eveneens van voordelen. Omdat fysiek werk in de natuur nogal wat vergt, is het volgens haar meteen een goede test voor het lichaam. Iedereen kan instromen volgens de wethouder. Als voorbeeld noemt ze een ondernemer die afgelopen jaar aansloot, van wie het bedrijf failliet ging. Maar er doen volgens haar ook mensen mee met grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Bron: dagblad van het noorden

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM