Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Den Ouden Groep neemt compostering uit Oosterhout over

vrijdag 9 februari 2018

Den Ouden Groep uit Schijndel heeft compostering De Hillen uit Oosterhout overgenomen.

Over de keuze van de gemeente Oosterhout om de exploitatie aan een gespecialiseerd bedrijf over te laten, vertelt Den Ouden: 'De compostering wordt nu niet volledig benut. Een gespecialiseerd bedrijf heeft meer kennis in huis, weet precies wat de markt vraagt en kan daar daarom beter op inspelen. Met de exploitatie van de composteerinrichting geeft de gemeente Oosterhout bovendien invulling aan de doelstellingen die zijn gesteld in het kader van het lokale milieu- en grondstoffenbeleid.'

Voor de exploitatie van de compostering liep een Europees Openbaar aanbestedingstraject. Den Ouden Groenrecycling heeft de exploitatie gegund gekregen vanwege de beste prijs-kwaliteitsscore, zo meldt het bedrijf.

Den Ouden zegt plannen te hebben met de locatie van ongeveer 1,7 ha groot. De benodigde energie zal bijvoorbeeld voor een groot deel uit groene energie gaan bestaan. In 2025 wil Den Ouden de locatie helemaal energie neutraal hebben. Het bedrijf gaat bovendien de productieprocessen optimaliseren, om een zo hoog mogelijk rendement te halen uit de groene afvalstromen.

De nieuwe locatie zal de naam Den Ouden locatie Midden-Brabant dragen.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM