Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Stadskanaal gaat ‘lelijk groen’ vervangen

maandag 12 februari 2018

De komende vier jaar gaat de gemeente Stadskanaal slecht onderhouden bomen en struiken vervangen. De gemeente geeft hier in totaal 1,2 miljoen euro voor uit.

Het gaat om ongeveer een derde van de totale hoeveelheid aan gemeentelijk groen. Door gebrek aan onderhoud hebben bomen, struiken en grasperken op openbare plekken aan kwaliteit verloren.

Aanzicht van de buurt
Volgens wethouder Jan Bessembinders (CDA) kan de slechtere staat van het openbaar groen afbreuk doen aan het aanzicht van een buurt, wat leidt tot klachten van bewoners. Zij worden immers telkens met dat groen geconfronteerd, aldus de wethouder.

Bezuinigingen
Als verklaring voor het gebrekkige onderhoud noemt Bessembinders de gemeentelijke bezuinigingen. Stadskanaal heeft op allerlei terreinen in totaal vele miljoenen euro's bespaard om financieel gezond te blijven en de begrotingen op orde te houden. Het gemeentelijk huishoudboekje ziet er inmiddels beter uit.

Vierjarenplan
Het bedrag van 1,2 miljoen wordt over vier jaar uitgesmeerd. Bedoeling is dat - door elk jaar drie ton uit te trekken - het groen er over vier jaar weer goed bij staat. De gemeenteraad heeft inmiddels positief op het voornemen gereageerd, maar krijgt nog een definitief voorstel.

Bron: Dagblad van het Noorden

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM