Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Vogelbescherming pleit voor meer aandacht vogels in gemeentebeleid

dinsdag 1 mei 2018

De gierzwaluw bouwt zijn nest in de bebouwde kom
Vogelbescherming Nederland roept gemeenten in een brief op om meer aandacht te besteden aan vogels en andere dieren die leven in de bebouwde kom.

Lokale politieke partijen hebben na de Gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart de kans om de bescherming van vogels op te nemen in de nieuwe collega-akkoorden waar veel gemeenten nu mee bezig zijn

Voor veel vogels en andere dieren is de stad een belangrijk leefgebied. Een aantal soorten is zelfs helemaal afhankelijk van de stad omdat ze verblijven in gebouwen of parken. Denk bijvoorbeeld aan de gierzwaluw, de huismus en roodborstjes. Door concrete plannen te maken kunnen gemeentes deze vogels helpen.

Gemeenten kunnen in het natuurbeleid concrete maatregelen nemen zodat het aantal vogels in de bebouwde kom stijgt. Door bijvoorbeeld nest- en verblijfsgelegenheid te creëren voor vogels en vleermuizen, of door inheemse kruiden en bloemen in te zaaien in groenstroken. Hierdoor neemt het aantal insecten in de bebouwde kom toe. Ook kan de gemeente bewoners ondersteunen bij het natuurvriendelijk inrichten van hun tuin.

Meer natuur in de bebouwde kom heeft niet alleen voordelen voor dieren: een groene leefomgeving draagt bij aan de gezondheid van alle inwoners van de stad. Vogelbescherming verwacht dat door de verstuurde brieven vogel- en natuurvriendelijk beleid flink zal toenemen.

Bron: Vogelbescherming


door Linde Kruese

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM