Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Ebbingekwartier in Groningen krijgt Groendaksysteem

maandag 14 mei 2018

In het stadscentrum van Groningen worden verschillende woningen gebouwd, die samen het Ebbingekwartier vormen. Een van de daken krijgt een berijdbaar parkeerdaksysteem, dat wordt gecombineerd met een Nophadrain Intensief Groendaksysteem.

De totale omvang van het parkeer- en het groendaksysteem zal zo'n 1200 vierkante meter bedragen. Het ontwerpplan van het Ebbingekwartier behelst een bijzonder woongebied tegen het historisch stadscentrum van Groningen. Binnen drie bouwblokken is een diversiteit aan woningtypen opgenomen zoals stadsvilla's, appartementen, eengezinswoningen en starterswoningen. Gedachte achter het kwartier is dat dit een divers gebied wordt, dat bijdraagt aan de verbinding met de stad.

Historische route
Volgens BDG Architecten, dat betrokken is bij de aanleg, kenmerkt het voormalig CiBoGa-terrein (CiBoGa, ofwel het Circus-, Boden- en Gasterrein, verwijzend naar de vroegere bestemmingen van het gebied in de 20e eeuw) zich door het industriƫle karakter. Onderdeel van het plan vormen gesloten woonblokken, welke als 'schotsen' in de situatie zijn geplaatst. Aan de zuidzijde sluit het plan aan op de historische route, die verschillende monumenten met elkaar verbindt.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM