Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Vernieuwde Greennest Gallery Utrecht in de Botanische Tuinen

vrijdag 1 juni 2018

Sinds dit voorjaar is een vernieuwde Greennest Gallery Utrecht gestart in de tropische kassen van de Botanische Tuinen Utrecht. Utrechtse ondernemer Karima Benali is in de Greennest Gallery een plantenzaak gestart.

Met de plantenzaak wil Benali de band tussen stedelingen en de natuur versterken door mensen te inspireren om hun leefomgeving groener in te richten. De plantenwinkel is onderdeel van het initiatief How are you growing? dat Benali gestart is. Hiermee wil ze laten zien dat de natuur lang niet zo ver weg is als het soms lijkt.


Verstedelijking en natuur
De Greennest Gallery Utrecht doet dienst als ontmoetingsplek en expositieruimte voor onder meer innovatieve groeisystemen. In de nieuwe samenwerkingsvorm is de galeriefunctie uitgebreid met de verkoop van planten aan particulieren. Daarnaast worden extra activiteiten ontwikkeld rond de thema's verstedelijking en natuur. Voorbeelden van zulke activiteiten zijn workshops, exposities en groene projecten.

De Greennest Gallery Utrecht is een initiatief van de Botanische Tuinen en Sign, gesteund door Universiteit Utrecht, LTO Glaskracht Nederland, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Stichting Stimuflori.


door Linde Kruese

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM