Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Eerste fase groenrenovatie in Huissen feestelijk afgerond

dinsdag 5 juni 2018

Foto: Sjoerd Fotografie
Het groen in de Huissense wijk De Zilverkamp is vernieuwd. De gemeente koos voor het Zorgeloos Groen-concept. Na een traject waar de bewoners intensief bij betrokken waren, is de eerste fase nu opgeleverd. Met een zonovergoten plantjesdag als feestelijk sluitstuk.

De Zilverkamp, gebouwd in de jaren '70, is een bijzondere wijk. Geen lange straten met links en rechts dezelfde type woningen, maar veel kleine hofjes en vertakkingen van wegen. Vandaar ook de naam "bloemkoolwijk". Het groen dat destijds aangeplant is, moest de woonomgeving aankleden en kleur geven. De laatste jaren was dat niet meer het geval. De beplanting was sterk verouderd en kon niet meer op niveau onderhouden worden.

Openbaar groen als tuin
De gemeente Lingewaard heeft de Enk Groen & Golf benaderd om de wijk te renoveren volgens het Zorgeloos Groen-concept, een kleurrijk alternatief van de Enk Groen & Golf, Boot & Dart en Buro Mien Ruys voor saai openbaar groen. De planten zijn gezond en sterk en kunnen tegen een stootje. Met deze keuze wil de gemeente de wijk aantrekkelijker maken en ervoor zorgen dat bewoners hun woonomgeving beleven als een tuin. Bovendien is Zorgeloos Groen onderhoudsarm, wat een kostenbesparing op het onderhoud oplevert.

In het proces naar de realisatie van dit plan stond burgerparticipatie voorop. Tijdens een informatieavond zijn de bewoners geïnformeerd over het plan, waarna zij tijdens georganiseerde inspraakavonden hun visie op het plan hebben geven. Na dit intensieve samenwerkingstraject is er dit voorjaar begonnen met de uitvoering van fase 1.

Plantjesdag
Om de vernieuwing van de wijk samen met de bewoners te vieren, werd een feestelijke plantjesdag georganiseerd. Tientallen grootouders, ouders en kinderen hielpen onder het genot van verse koffie en schepijs mee met het aanbrengen van de laatste plantjes op een centrale plek in de wijk. Zij plantten onder begeleiding van een voorman van de Enk Groen & Golf onder andere siergrassen, eupatorium en geraniums, die de wijk komende zomer van kleur zullen voorzien.

De betrokkenheid van de buurt was zowel in de planvormingsfase als de uitvoeringsfase enorm, zo laat de Enk weten. Ook de plantjesdag op 16 mei bracht veel buurtbewoners enthousiast op de been.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM