Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Prijs ‘Gouden Zwaluw’ voor Klinkenbergerplas Oegstgeest

vrijdag 8 juni 2018

De uitreiking van de Gouden Zwaluw
'Metamorfose van een eentonige ontgrondingsplas naar een oase van natuur en landschap, waar educatie en recreatie hand in hand gaan en waar men - omringd door flora en fauna - tot een weldadige rust komt'. Dat is het oordeel van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) over de herinrichting van natuur- en recreatiegebied de Klinkenbergerplas in Oegstgeest.

Op donderdag 7 juni nam wethouder Jos Roeffen voor de gemeente Oegstgeest een Gouden Zwaluw in ontvangst van VNC-directeur Jaap Dirkmaat. Roeffen is trots op de Gouden Zwaluw voor Oegstgeest.

Mens en natuur samen
'We zijn in 2015 gestart met de herinrichting. Natuurontwikkeling was al direct een belangrijk doel. Uit de gesprekken met huidige en toekomstige gebruikers van het gebied, binnen en buiten Oegstgeest, kwamen al snel ideeën voor meer natuur bij de Klinkenbergerplas. De oeverzwaluwkast, de natuurspeelplaats, de aanplant van fruitbomen en de keuze voor inheemse en bijenvriendelijke beplanting laten zien dat mens en natuur in Oegstgeest goed samengaan. Ons toch al groene dorp is een natuur- en recreatiegebied rijker. Dat de nominatie vanuit een omwonende komt, maakt deze prijs des te meer bijzonder.'

Inzetten voor natuur
De VNC reikt deze prijs uit aan personen of organisaties die zich ingezet hebben om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een oorkonde.


door Linde Kruese


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM