Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Duikers onderzoeken onderwaterleven in Utrechtse grachten

maandag 11 juni 2018

Duikers hebben zondagochtend op twee plekken in de Utrechtse singels onderzoek gedaan naar het leven onderwater. De aanleiding is een betonnen rand aan de kade, die in 2012 is aangelegd op één van de locaties. Op de tweede locatie is gekozen voor een natuurvriendelijke oever.

Initiatiefnemers van de duikactie - Initiatiefgroep Vergroening Singel - wilden erachter komen of de betonnen rand, die aangelegd is bij de Wittevrouwenbrug, invloed heeft op het leven onderwater. Dat blijkt zo te zijn. De duikers die onder water gingen bij de Wittevrouwenbrug zagen beduidend minder leven dan het team dat ter hoogte van het Spoorwegmuseum de Maliesingel indook.

Grote verschillen
Bij de Maliesingel blijkt het water veel helderder te zijn. De duikers zagen verschillende waterplanten en schaaldieren zoals mosselen. Bij de Wittevrouwenbrug was bijna niets te zien, ook geen planten. Volgens ecoloog Lies König is dat te verklaren door het ontbreken van mosselen, die het water zuiveren. Planten houden het sediment op de bodem vast.

Bron: Nu.nl

door Linde Kruese

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM