Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Winnaars Gouden Bloembol 2018 bekend

donderdag 14 juni 2018

In Nederland, Duitsland, Engeland en Canada zijn vier klassen de gelukkige winnaar van de Gouden Bloembol 2018. Deze award hebben zij gewonnen door mee te doen aan de bloembollencampagne Bulbs4Kids.

Bulbs4Kids
De vier klassen ontvingen De Gouden Bloembol 2018, omdat ze zich vorig jaar, samen met 2.450 andere klassen uit Nederland, Duitsland, Engeland en Canada, inschreven voor de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Dit is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om hen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen.

Foto- en videowedstrijd
Aan deelname aan de Bulbs4Kids-campagne zat een foto- en videowedstrijd verbonden om het planten van de bloembollen nóg spannender te maken. Door het inzenden van foto's en video's maakten alle deelnemende klassen kans op de hoofdprijs. Volgens de organisatie werden er meer dan 1.000 inzendingen ingestuurd. Per land kon er maar 1 de gelukkige winnaar zijn.

De winnende klassen zijn:

 • Nederland: Protestants Christelijke Basisschool Het Kompas (groep 4) in Krimpen a/d IJssel

 • Duitsland: Grundschule "Am Mühlberg" (Klasse 4) in Landsberg

 • Engeland: Ocklynge Junior School (Class 3H) in Eastbourne

 • Canada: Fairview Elementary School (Grade 1) in Maple Ridge

  De winnende klassen ontvangen de bokaal De Gouden Bloembol Award 2018. Daarnaast krijgen ze een certificaat voor in de klas, een certificaat voor ieder kind en een zakje zomerbollen voor thuis.

  Inschrijven nieuw seizoen
  Belangstellenden die ook willen meedoen aan Bulbs4Kids, kunnen zich voor het nieuwe seizoen inschrijven. De inschrijving voor 2019 van Bulbs4Kids is geopend en er zijn nog pakketten beschikbaar. Meesters en juffen schrijven hun klas in voor een gratis bloembollenpakket. Zij krijgen hier een bevestiging van en ontvangen in het najaar, als het plantseizoen begint, het Bulbs4Kids-bloembollenpakket. Let wel op, want aan deelname zijn voorwaarden verbonden; de bloembollenpakketten zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar (groep 3 t/m 8), de bloembollenpakketten worden alleen weggegeven aan basisscholen in de deelnemende landen, er wordt 1 pakket per basisschool weggegeven, en op is op, aldus de organisatie.

 • door Guus van Rijswijck

  GERELATEERD NIEUWS

  REACTIES
  Er zijn nog geen reacties.
  REACTIE PLAATSEN
  Naam:
  E-mail (wordt niet getoond op de website):
  Reactie:

  VACATURES
  GREENFORUM