Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Feestelijke oplevering Blauwe Verbinding Rotterdam

maandag 2 juli 2018

Op 6 en 7 juli is de feestelijke oplevering van de Blauwe Verbinding: een bijzondere waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buijtenland in Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht.

De Blauwe Verbinding is een recreatieve bevaarbare route van 15 km lang. Bezoekers kunnen er varen, wandelen, fietsen, sporten, spelen en struinen door de natuur. De verbinding zorgt naast recreatie ook voor schoon water, waterberging én legt een ecologische verbinding tussen de verschillende groengebieden.

Een geheel
De werkzaamheden startten zes jaar terug. Met de laatste werkzaamheden, de aanleg van een waterbak onder het viaduct van de A15 in de Heulweg en het verbinden van het water langs de Rhoonse Baan is het werk gedaan: de Blauwe Verbinding vormt nu één geheel.

Officiële ingebruikname
De feestelijke oplevering op vrijdag 6 juli begint om 14.00 uur. Bestuurders en vertegenwoordigers van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Rotterdam en het waterschap Hollandse Delta, Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde en de Provincie Zuid-Holland nemen de route officieel in gebruik. Het feest is ter hoogte van het viaduct aan de Heulweg, aan de kant van de Charloisse Lagedijk.

Activiteiten
Zaterdag 7 juli vinden op en langs de route allerlei activiteiten plaats voor alle leeftijden. Op het programma staan onder andere kanoën, wandelen met de boswachter, een vroege vogelexcursie, demonstratie zeilbootjes, een kanotocht voor kinderen.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM