Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Vijftien gemeenten werken samen aan een klimaatbestendige regio

woensdag 11 oktober 2017

Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en vijftien regiogemeenten werken samen aan een klimaatbestendige regio.

De gemeenten en het waterschap gaan onderzoeken hoe kwetsbaar de regio is als het gaat om wateroverlast, overstromingen, hitte en droogte. Dat onderzoek is een zogenaamde 'stresstest klimaatadaptatie'. Alle gemeenten moeten in 2019 over zo'n stresstest beschikken.

Stresstest geeft inzicht
De 'stresstest' laat zien waar het in de regio nog onvoldoende klimaatbestendig is. De resultaten worden gepresenteerd in een digitale klimaatatlas. Die digitale atlas is eind 2017 beschikbaar via een website. Het bedrijf Nelen & Schuurmans BV voert de stresstest uit en levert de digitale klimaatatlas aan. Die resultaten laten zien hoe verschillende gebieden in de regio ervoor staan. Zo kunnen de gemeenten en het waterschap bepalen waar ze aan de slag gaan. Ook inwoners kunnen zien of hun perceel, woning of straat klimaatbestendig is.

Naast het waterschap nemen er vijftien gemeenten deel aan het onderzoek: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Blaricum, Diemen, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Ouder-Amstel, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Uithoorn, Waterschap Amstel Gooi en Vecht, Weesp en Wijdemeren.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM