Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

AOC Raad: ‘Regeerakkoord positief voor groen onderwijs’

woensdag 11 oktober 2017

De AOC's zijn blij met de heldere uitspraken in het regeerakkoord over de toekomst van het groen onderwijs. Dat meldt de AOC Raad, waar scholen en de Vereniging Buitengewoon Groen bij zijn aangesloten.

Het groene onderwijs gaat van het ministerie van Economische Zaken naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, zo werd gisteren bekend. Daarmee wordt er op eenzelfde manier gefinancierd als bij andere opleidingen.

De financiering vanuit het ministerie van EZ kon rekenen op kritiek, omdat de scholen per leerling minder zouden krijgen en ze te maken kregen met een flinke bezuiniging.

De overgang naar OCW is een logische stap, stelt de AOC Raad. Het orgaan is dan ook te spreken over het gelijktrekken van de bekostiging ten opzichte van ander onderwijs.

Op de site van AOC Raad komt voorzitter Rien van Tilburg met de volgende toelichting: 'We verheugen ons op de samenwerking met OCW en een nieuwe vak-departementale relatie met het Ministerie van EZ. De groene sector innoveert snel en is relevanter dan ooit. De ontwikkeling van jongeren tot vakmensen voor deze sector staat bij ons voorop. Bij het opleiden van mensen met hart voor de groene sector, werken we nauw samen met het bedrijfsleven: landelijk en in de regio. De samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven is goed geborgd in de gezamenlijke Ontwikkelagenda. Hiermee kunnen we verder.'

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM