Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Startsein voor herinrichting stadshart Eindhoven

donderdag 12 oktober 2017

De komende periode werkt de gemeente Eindhoven samen met onder meer bewoners en ondernemers aan een nieuw ontwerp voor de openbare ruimte van de binnenstad.

Wethouder Yasin Torunoglu gaf op woensdag 11 oktober in het stadhuis de aftrap voor het project Boeiende Binnenstad. Daarvoor lanceerde hij een zogeheten Citychallenge, waarbij iedereen creatieve en innovatieve ideeën mag inbrengen.

Het centrum van Eindhoven is volop in ontwikkeling. Veel plannen staan op stapel, zoals de herinrichting van het Stationsgebied en de herontwikkeling van het VDMA-terrein. Maar ook de binnenstad gaat vanaf medio 2019 op de schop. De huidige inrichting is verouderd.

Groene en gezonde omgeving
Torunoglu: 'We willen een gezellige binnenstad, waar je tegelijkertijd door de aanwezigheid van technologie en design voelt dat je in het hart van Brainport Eindhoven bent. Waar je je als Eindhovenaar thuis voelt én waar onze (internationale) gasten graag naartoe komen.' Dat betekent ook het einde van het grijze straatbeeld: 'We streven naar een groene en gezonde omgeving waar je kunt wonen, winkelen, werken, ontspannen en elkaar ontmoeten.'

Citychallenge
Eindhoven sluit voor het ophalen van ideeën aan bij het landelijke online ideeënplatform CityChallenges.nl. Belangrijke thema's bij de challenge rond de binnenstad zijn: een eigen identiteit, slimme bewegwijzering, een stadshart voor iedereen en een groene binnenstad. De beste drie ideeën ontvangen een geldbedrag. Daarnaast zijn er prijzen voor de twee beste ideeën van jongeren onder 18 jaar. Het initiatief loopt tot en met 19 november.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM