Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Crowdfunding gestart voor elektrisch aangedreven robottrekker

donderdag 12 oktober 2017

Het bedrijf Farmertronics Engineering is deze week een Europese reward crowd funding campagne gestart om 25.000 euro op te halen voor de ontwikkeling van de eTrac. Dit is een volledig aangedreven robottrekker voor de fruitteelt.

Farmertronics, een fossiele brandstofvrije agrarisch-technische onderneming uit het Brabantse Deurne, voert de campagne samen met nog 53 andere Europese food- en agtech startups. Met de campagne hopen de ondernemingen vooral een breder publiek te betrekken bij de ontwikkeling van de eTrac.

Prototype
Bedoeling is om in februari 2018 met de bouw en engineering van een eerste eenvoudig prototype te starten. Dat exemplaar zou in september dat jaar aan een selecte groep van crowd funders gedemonstreerd worden.

Radiografisch bestuurd
De eerste versie van de eTrac zal alleen nog radiografisch op afstand gestuurd kunnen worden; vanaf september 2018 zal worden begonnen met het geheel autonoom uitvoeren van het model. Vanaf 2020 zijn verkoop en serieproductie gepland.

Eerste tien
Naast het ophalen van geld is het volgens de organisatoren van belang om bij de eerste tien Europese startups te eindigen die het meeste geld hebben opgehaald. In dat geval zou de Europese Commissie nog eens 100.000 euro extra toekennen aan elk van deze startups.

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM