Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Zomerstop voor vrijwilligers Landschap Overijssel

woensdag 11 april 2018

Nico van Aalst (r) met de wisseltrofee
Landschap Overijssel bedankte gisteren alle vrijwilligers voor hun inzet in de natuur in Overijssel.

Op de "Kapavond", de slotavond van het winterseizoen van vrijwillig landschapsbeheer, kwamen 165 vrijwilligers bijeen in Olst. Met ruim 100.000 uur werk verzorgden zij onder meer 2000 knotbomen, 1900 fruitbomen en ruim 10 kilometer heg en houtwal. Er wordt gestopt vanwege het broedseizoen, om in het najaar weer aan de slag te gaan.

Vrijwilligersprijs
Nico van Aalst ontving de Vrijwilligersprijs 2018 van Landschap Overijssel uit handen van Jacob van Olst, directeur van Landschap Overijssel. Van Aalst is zeer actief en werkt in heel Overijssel in verschillende groepen die het beheer uitvoeren aan landschapselementen in de eigen regio. Als mentor begeleidt hij ook andere vrijwilligers. Daarnaast is hij actief als promotievrijwilliger. In zijn eigen omgeving rondom Hellendoorn is hij betrokken bij een natuurrijke akker. Verder leert hij als docent de kneepjes van het maaien met de zeis aan cursisten in Oost- en Midden-Nederland.

Bijen en insecten
Gastspreker van de avond was Arie Koster, stadsecoloog te Apeldoorn. Hij vertelde over de mogelijkheden een gebied zo aan te passen dat meer vlinders en solitaire bijen zich thuis voelen. De hele avond stond in het teken van deze insecten. Hulp bij het overleven van deze dieren is noodzakelijk en vrijwilligers spelen daarin een belangrijke rol.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM