Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Grote bosbrand woedt op Nederheide

dinsdag 10 juli 2018

De brandweer heeft zijn handen vol aan een grote bosbrand op de Nederheide. Nadat de eerste brand gisteravond rond 18.40 uur onder controle was, werd rond 21.00 uur weer een nieuwe brandhaard ontdekt.

De brand werd gistermiddag rond 16.30 uur gemeld, waarna de brandweer direct met meerdere blusvoertuigen naar de Nederheide uitrukte. Rond 17.00 uur en 17.30 uur werd opgeschaald naar grote brand. Het gaat om een gebied van circa twee hectare. Het vuur, ontdekt door een voorbijganger, bevond zich voornamelijk laag bij de grond bevond, dus niet in bomen.

Gortdroog
Aangezien het gaat om een risicovolle plek en het gortdroog is, werd flink opgeschaald om de brand te blussen. Het gebied is lastig bereikbaar om te blussen.

Drone-team
Het gebied werd vanuit de lucht verkend door een helicopter. Ook een drone-team bracht het gebied in kaart. De bandweer rukte met groot materieel en watertanks uit. Daarbij waren wagens uit Someren, Helmond, Beek en Donk, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende en Sint-Anthonis betrokken.

Aantrekkende wind
Rond 20.30 uur gisteravond werd duidelijk dat de brandweer nog enige tijd nodig heeft om het vuur na te blussen. Er was meer rookontwikkeling en aantrekkende wind.

Bron: de Gelderlander

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM