Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Blog Herman Wevers: ‘Voorzichtige trend naar hogere prijzen bij openbaar groen bestekken’

donderdag 19 februari 2015

Herman Wevers van het bedrijf 'Alles Over Groenbeheer' constateert een voorzichtige trend naar hogere prijzen bij boom en openbaar groen bestekken.

Alles Over Groenbeheer houdt sinds 2006 bij in hoeverre gegunde prijzen afwijken van de ramingen. Deze ramingen zijn opgesteld aan de hand van de algemeen geaccepteerde normbedragen. Volgens Wevers blijkt hieruit dat de prijzen sinds 2006 een constante daling hebben laten zien. Medio vorig jaar zou die daling zijn gestopt en eind 2014 zou er het begin van een voorzichtige stijging te zien zijn. Het bedrijf van Wevers bereidt ongeveer 15 bestekken per maand voor. Dus in principe zouden de cijfers daarmee representatief moeten zijn.
Voor Wevers is dat een goede ontwikkeling. Doel van zijn bedrijf is weliswaar de opdrachtgever te ondersteunen in zijn zoektocht naar de beste prijskwaliteit verhouding, maar dat kan volgens Wevers alleen als ook de aannemer in staat gesteld wordt geld te verdienen. De laatste jaren constateerde Wevers aanmerkelijk meer strubbelingen bij het invullen van bestekken. Wevers verklaart dat uit het feit dat ook de gevestigde aannemers problemen hebben bij invullen van hun bestekken.


door Hein van Iersel


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES