Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Nieuwe norm voor speeltoestellen verkrijgbaar

woensdag 29 november 2017

22 november werd in Den Haag een nieuwe norm voor speeltoestellen gepresenteerd. De nieuwe versie van NEN-EN 1176 'Speeltoestellen en bodemoppervlakken van speeltoestellen' is vanaf nu verkrijgbaar.

Jeroen Bos (voorzitter van de normcommissie) en Hans Taal (NVWA) vertelden tijdens deze bijeenkomst wat er veranderd is. Dat is weliswaar weinig, aldus Bos, maar de kleine aanpassingen kunnen wel een grote impact hebben op mensen die met de norm te maken hebben. Omdat er spelingsruimte is in de interpretatie van sommige definities, werd tijdens de bijeenkomst tevens benadrukt dat de norm gezien moet worden als leidraad en dat het bij interpretatie ook belangrijk is het 'gezond verstand' te gebruiken.

In de nieuwe norm zijn onder meer een aantal zaken anders, specifieker of juist losser gedefinieerd. Wil je hier meer over weten? In Stad+Groen vertelde Bos onlangs over de nieuwe norm. Daarbij kwamen ook de belangrijkste wijzigingen aan bod. Het artikel vind je hier.

Tot 25 november 2018 wordt er nog met de oude norm gewerkt. Die norm geldt ook voor toestellen die tot die tijd op de markt komen.

Bron: NEN

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES