Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Onderhoud van de groenvoorzieningen in Soest en Soesterberg

zaterdag 29 maart 2014

De gemeente Soest gaat weer aan de slag met het onderhouden van het groen in Soest en Soesterberg.

Volgens de gemeente is het voorjaar definitief aangebroken en is het daarom tijd het gras te gaan maaien en het onkruid te bestrijden. In de gemeente Soest gaan de medewerkers van Eemfors aan de slag om de openbare ruimte in orde te maken. Dit gebeurt volgens de afspraken die de gemeente met hen gemaakt heeft.

Sinds begin maart zijn de medewerkers van Eemfors aan het werk op de grasmachines om de gazons binnen de openbare ruimte te maaien. Als er veel zwerfvuil op het gras ligt, wordt dit eerst opgeruimd om te voorkomen dat de scherpe messen van de grasmaaier alles tot snippers maait. In regenachtige periodes kan het gebeuren dat het afgemaaide gras op proppen komt te liggen of door de banden van de grasmachine op de straat terecht komt. De medewerkers van Eemfors zorgen er dan voor dat alles weer netjes wordt achtergelaten.

In de plantsoenen begint het onkruid met het aanhoudende lenteweer ook snel te groeien. Waar te veel of te hoog onkruid staat, wordt er geschoffeld. Na het schoffelen wordt het losse onkruid uitgeharkt en afgevoerd. Met Eemfors is afgesproken dat het los geschoffelde onkruid niet helemaal weggehaald hoeft te worden. Er mag ongeveer een 10 procent achterblijven zolang dit maar niet op hopen ligt.

bron: gemeente Soest


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES