Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Expositie Stadsontwikkeling van Utrecht in vogelvlucht

donderdag 8 mei 2014

Architectuurcentrum Aorta maakt melding van een expositie van de stadsontwikkeling van Utrecht.

Hoe de stad nu functioneert is niet los te koppelen van de ontwikkeling van de stad in het verleden. De manier waarop mensen wonen en leven verandert continu. Maatschappelijke en economische ontwikkelingen, visies en plannen geven telkens structuur aan de stad. Voor Utrecht is dat niet anders.

In URBAN FLOW wordt een aantal voor Utrecht belangrijke ruimtelijke ontwikkelingen op een rij gezet. Wat is de maatschappelijke context waarbinnen plannen ontstonden? Hoe zagen die plannen eruit en hoe hebben ze de stad blijvend beïnvloed? Het DNA van de stad als vertrekpunt voor nieuwe ontwikkelingen.

De expositie wordt geopend op woensdag 14 mei met een inleiding door architectuur-historicus Go Bruens over de woningbouw in de jaren ’30 van de vorige eeuw binnen de singels van Utrecht. Aan de hand van een aantal voorbeelden in de stad verhaalt zij over wat er gebouwd werd, wie er bouwden en wat de rol van de gemeente hierin was. De expositie vindt plaats in Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14 Utrecht. www.utrecht-urbanflow.nlREACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES