Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Stad Antwerpen per 1 januari 2015 pesticidenvrij

maandag 23 juni 2014

Op openbare plaatsen en rondom gebouwen mogen er vanaf 1 januari in 2015 in de stad Antwerpen geen pesticiden meer gebruik worden. Een uitzondering wordt gemaakt voor de bestrijding van agressieve invasieve soorten zoals de Japanse duizendknoop. dit staat te lezen in het Belgische Het Laatste Nieuws.

Zowel de stadsdiensten als externe partners zullen er vanaf dan geen pesticiden meer mogen inzetten. De hoeveelheid gebruikte pesticiden was de voorbije jaren al sterk gedaald uit milieu-overwegingen, maar nu zal de stad er dus volledig mee stoppen.

Het verbod is deels een gevolg van het decreet "Duurzaam gebruik van pesticiden in het Vlaamse gewest" dat de Vlaamse overheid begin vorig jaar opstelde omwille van de schadelijke gevolgen van pesticiden voor het leefmilieu en de menselijke gezondheid. Antwerpen had de hoeveelheid gebruikte pesticiden op openbaar terrein sowieso al doen afnemen van meer dan 800 kilogram in 2000 naar nog amper 13 vorig jaar en bij de heraanleg van openbaar domein werd al rekening gehouden met een toekomstig verbod.

"We zullen in de toekomst allerlei milieuvriendelijke alternatieven hanteren om het openbaar domein van onkruid en ongedierte te verlossen", zegt schepen voor Leefmilieu Nabilla Ait Daoud (N-VA). "Daarnaast zal het openbaar groen van de stad ook intensiever beheerd worden."

Op de nieuwe regel blijven voorlopig wel nog twee uitzonderingen mogelijk: voor het bestrijden van hetzij een wespen-, hetzij een bruine rattenplaag en voor het terugdringen van agressieve invasieve soorten zoals de Japanse duizendknoop.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES