Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Simulator helpt bedrijven bij behalen van CO2 prestatienorm

vrijdag 31 oktober 2014

Reesink Construction Equipment heeft een simulator in dienst genomen die relaties helpt om hoger op de CO2 prestatieladder te komen.

Op de Infra Relatiedagen in Gorinchem waren de simulatoren van Reesink volgens een persbericht een regelrechte hit. De simulatoren zijn op dit moment exclusief gericht op het nabootsen van de werking van mobiele graafmachines en rupsgraafmachines.
Volgens het persbericht zijn de simulatoren één van de instrumenten, die een bedrijf in kan zetten om hoger op de CO2 prestatieladder te komen. Dat dient naast een maatschappelijke belang ook een duidelijk commercieel belang. Hoe hoger een bedrijf scoort op de CO2 ladder hoe hoger de fictieve korting die een bedrijf krijgt bij een aanbesteding.
De Reesink Academy beschikt nu over twee ‘motion based’ simulatoren. De eerste is speciaal ingericht voor mobiele graafmachines en de tweede voor rupsgraafmachines. De drie grote schermen in combinatie met de bewegende ‘cabine’ geven de machinist een zeer realistische ervaring. Ook het geluid draagt hier aan bij.
Volgens Edwin Wennekes van Reesink Construction Equipment zijn de simulatoren oorspronkelijk afkomstig uit de mijnbouw. Een bedrijfstak die 24 uur per dag doorgaat en waar geen tijd is om mensen op te leiden. Het zou in theorie geen probleem zijn om de simulatoren ook toe te passen op andere machines uit het Reesink concern, zoals bijvoorbeeld tractoren of maaimachines, maar daar zijn op dit moment geen concrete plannen voor.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES