Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Mowing Solutions presenteert Green Clipper Sport XL

dinsdag 9 januari 2018

Het afgelopen jaar heeft Mowing Solutions de Green Clipper Sport XL gepresenteerd tijdens de ETP Seminar & Turf Expo 2017 in het Limburgse Ysselsteyn. Met een instelbare werkbreedte tot maximaal 10 meter is het de grootste en lichtste elektrisch aangedreven cirkelmaaier in het programma.

Mowing Solutions laat weten dat het seminar een groot succes was, met veel positieve reacties en belangstelling vanuit graszodenindustrie. 'Vanuit de graszodenindustrie is er vraag naar een maaimachine met een laag eigen gewicht en grote werkbreedte. De Green Clipper Sport XL speelt in op deze behoeftes. De Green Clipper Sport XL is ontwikkeld door onze eigen engineering afdeling en gebaseerd op dezelfde technologie als van de bestaande Green Clipper modellen. Net als alle andere Green Clipper modellen wordt de Green Clipper Sport XL volledig geproduceerd en gefabriceerd in onze eigen machinefabriek', zo laat het bedrijf weten.

Maaibeeld
Het maaigedeelte van de Green Clipper Sport XL bestaat uit tien volledig onafhankelijk opgehangen maaidekken. Daarvan worden vier maaidekken aan de voorkant en zes maaidekken aan de achterkant van de tractor bevestigd. De vier maaidekken aan de voorkant van de tractor maaien het gras. 'Dit voorkomt dat het gras plat wordt gereden door de wielen van de tractor voordat het gemaaid wordt. Het hoge toerental van het, door ons ontwikkelde maaimes zorgt voor een uitstekend maaibeeld. Het maaisel wordt gelijkmatig verdeeld, ook onder natte omstandigheden. Hierdoor is de Green Clipper Sport XL vrijwel onafhankelijk van de weersomstandigheden inzetbaar. Het maaisel functioneert tevens als mulch,' aldus Mowing Solutions.

Geluidsarm
Mowing Solutions laat weten dat de Green Clipper Sport XL, net als de andere Green Clipper modellen, geluidsarm is. 'Door de solide constructie en een minimum aan bewegende delen vereist de Green Clipper Sport XL zeer weinig onderhoud. Vanwege het lage eigen gewicht en gelijk verdeelde gewichtsverdeling is het brandstofverbruik van de tractor zeer laag.'

Verschillende modellen
Mowing Solutions is voor al meer dan 7 jaar actief in maai oplossingen. Met de Green Clipper machines biedt het bedrijf elektrisch aangedreven cirkelmaaiers voor onder andere de graszodenindustrie, gemeenten en sportclubs. De Green Clipper machines zijn verkrijgbaar in verschillende modellen met een werkbreedte variƫrend van 2,0 t/m 10,0 meter. Voor het aankomende maaiseizoen van 2018 zijn de eerste Green Clipper Sport XL modellen inmiddels verkocht.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES