Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Eliet herintroduceert grote, mulitfunctionele groenafvalversnipperaar

vrijdag 2 februari 2018

Op de Groene Sector Vakbeurs heeft Stierman de Leeuw de nieuwe zelfrijdende groenafvalversnipperaar van Eliet getoond.

Bij wie de naam Eliet Mega Prof een belletje doet rinkelen heeft gelijk; het model bestond eerder al. De voorloper ervan verdween in 2011 van de markt, maar is nu opnieuw geïntroduceerd in een vernieuwde versie.

De Eliet Mega Prof is een allesversnipperaar voor takken, stammen onder de branhoutgrens (tot 15 centimeter) en ander groenafval en is ervoor gemaakt om grote volumes te verwerken. De machine combineert het versnipperprincipe van Eliet met een 33 pk turbodiesel-motor.

De fabrikant koos ervoor de Mega Prof in een uitvoering op aanhangwagen te lanceren. Het onderstel bestaat uit een integraal gelast en gegalvaniseerd frame, dat steunt op een geveerde as met een wielbasis van 180 centimeter. Het heeft een laag zwaartepunt. Verder is de aanhangwagen voorzien van een in hoogte verstelbaar steunwiel en twee uitschuifbare steunvoeten die toelaten de machine afgekoppeld, stabiel op te stellen. Parkeerwiggen zijn standaard meegeleverd, de benzineuitvoering is standaard voorzien van een oplooprem.

De aanhangwagen weegt minder dan 750 kilo, waardoor deze met een B-rijbewijs vervoerd mag worden.door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES