Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Nieuwe automower met bluetooth geïntroduceerd

dinsdag 20 maart 2018

Husqvarna introduceert de Automower 520 en 550. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor groenprofessionals om menselijk maaiwerk uit handen te nemen en tevens de kwaliteit en duurzaamheid van grasvelden te verbeteren.

Tegelijkertijd levert de professionele Automower een kosten- en tijdbesparing op, aldus de fabrikant. Via Husqvarna Fleet Services 2.0, met de nieuwste Bluetooth-technologie, krijgen gebruikers realtime inzicht in het gebruik van robotmaaiers en andere gereedschappen in het machinepark. Zo is onder meer direct duidelijk waar de machines zich bevinden en of de machines op een efficiënte manier worden ingezet. Ook is inzichtelijk wanneer het tijd is voor onderhoud.

500 serie: GPS en stille aandrijving
De nieuwe Husqvarna Automowers uit de 500-serie zijn geschikt voor grasvelden tot 5000 m2 en maaien tot 208 m2 per uur. Hellingen tot 45% vormen daarbij geen probleem. Via de Husqvarna Fleet services app maar ook via de computer zijn de robotmaaiers eenvoudig te bedienen en in te stellen. De Automower 500 serie is uitgevoerd met GPS en geeft realtime zijn status en locatie door. De uiterst stille aandrijving van de robotmaaier houdt het geluidsniveau op slechts 58 dB(A) zodat mens en dier niet gestoord worden. Omdat de Automower 24/7 kan maaien, in weer en wind, is de robot ideaal voor bijvoorbeeld grasvelden rondom hotels, bibliotheken, begraafplaatsen en andere stiltegebieden. Ook is de robotmaaier een uitkomst voor verkeersgevaarlijke locaties zoals drukke rotondes met gras.

Bluetooth-platform
Met Husqvarna Fleet Services heeft de beheerder direct en nauwkeurig inzicht in de locatie en het gebruik van het machinepark. De machines worden uitgevoerd met Bluetooth-sensoren en verzamelen data. Die worden verzonden via de smartphone waarna het direct mogelijk is de gegevens te bekijken op de computer of app. Het nieuwe Bluetooth-platform geeft groenbeheerders nog snellere updates in vergelijking met de vorige versie. Ook het taakbeheer wordt verbeterd doordat de gegevens live beschikbaar zijn van verschillende teams op werklocaties. Husqvarna Fleet Services 2.0 is geschikt voor machines met brandstofmotor of elektrische motor. Ook machines van andere producenten kunnen worden aangesloten. Aangesloten Husqvarna machines leveren echter meer gedetailleerde gegevens op. Het geavanceerde vlootmanagementsysteem is beschikbaar in verschillende abonnementsvormen.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES