Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Waterkracht ontwikkelt detectiemethode onkruidbestrijding

donderdag 5 april 2018

Het prototype van de Weedmaster TC Vision
De bedrijven Singa en Waterkracht hebben onlangs een subsidie ontvangen voor de ontwikkeling voor een onkruidbestrijdingsmethode met detectie.

Waterkracht ontwikkelt machines op basis van hoge druk voor toepassingen in reiniging en onkruidbestrijding. Dat laatste krijgt vorm in de lijn Waterkracht Weedmaster, die dit jaar werd geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Voor machines die niet werken met een handlans maar als aanbouw op een werktuigdrager, zoals de Weedmaster TC en de Weedmaster TC-Vision, wordt nu gewerkt aan een "intelligent detectiesysteem".

'Het doel van het nieuwe project is een systeem te ontwikkelen dat de locatie, grootte en het soort onkruid detecteert, waarna het onkruid wordt bestreden met een op maat gemaakte, duurzame oplossing', zo luidt de omschrijving van het project. 'Daarvoor gaan we nieuwe technieken inzetten op basis van cloud connected (online te volgen), embedden vision (geïntegreerd camerasysteem) en neurale netwerken (herkenning van planten).'

Marcel Wassink, een van de constructeurs licht toe: ‘De vision-technologie is een beproefde technologie die onder andere ook wordt ingezet bij melkrobots. Deze technologie kan in de toekomst het soort onkruidplantje herkennen door middel van een camera. Hierbij wordt alleen het plantje bevloeid met kokend heet water, waarna het afsterft. Niet-levende organismen zoals tegels worden hierbij niet bevloeid. Door deze technologie kan waterbesparing en energiebesparing worden gerealiseerd ten opzichte van andere alternatieven voor chemievrije onkruidbestrijding.' Er wordt al getest met het eerste prototype van de machine. Aan de hand daarvan wordt de techniek doorontwikkeld.

Het subsidiebedrag is afkomstig uit het operationeel programma (OP) EFRO Oost-Nederland, een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland, dat is gericht op innovatiestimulering en een koolstofarme economie.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES