Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Hitachi presenteert nieuwe accu's: 36V-accu's in 18V-machines

maandag 25 juni 2018

Met een nieuwe technologie maakt de Japanse fabrikant Hitachi Power Tools (vanaf oktober dit jaar Hikoki) het mogelijk om 36-volt-accu's in 18-volt-machines te gebruiken.

De technologie zorgt dat de accu kan detecteren of ze wordt gebruikt in een 18- of een 36-volt-apparaat, en de spanning hierop automatisch kan aanpassen. De lithium-ion-accu's van 36 volt zijn zo uitwisselbaar met de huidige 18-volt-machines.

De BSL36A18 Multi-Volt-accu's hebben een capaciteit van 2,5 ampère-uur (Ah) bij 36 Volt. Bij 18 Volt is dat 5,0 Ah. Dat betekent dat de 36-Volt-accu's een uitgangsvermogen hebben van 1.080 watt - met dezelfde grootte als een gewone 18-Volt-accu. De afmetingen en het gewicht blijven nagenoeg gelijk. Daardoor kunnen de Multi-Volt-accu's gebruikt worden met een breed scala aan 18-volt-apparaten.

Volgens de fabrikant is die flexibiliteit bijzonder nuttig bij een hoog vermogen. Als voorbeeld wordt de nieuwe snoerloze cirkelzaag C3606DA genoemd. 'De 36-volt-gereedschappen hebben de helft van de stroomsterkte van 18-volt-gereedschappen nodig om hetzelfde vermogen te bereiken. Dankzij het lagere voltage en een geïntegreerd koelsysteem verhit de accu veel trager. Dat heeft een positief effect op de capaciteit en de levensduur van de accu die over een langere periode zijn volle vermogen kan leveren', zo luidt het persbericht.

Met behulp van de snellader UC18YSL3 zijn de nieuwe 36-volt-accu's in 32 minuten opgeladen. Alle laders van het merk voor slide lithium-ion-accu's zijn compatibel met de nieuwe Multi-Volt-accu's.

De accu's zijn vanaf september verkrijgbaar.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES