Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Nieuwe boombakken in centrum van Geleen

dinsdag 28 november 2017

Bloembakken in het centrum van Geleen. Bron: gemeente Sittard-Geleen
Negen nieuwe boombakken met Italiaanse cipressen sieren vanaf 28 november het centrum van Geleen. De uitbreiding en verbetering van het groen maakt onderdeel uit van het centrumplan Geleen. Doel is om het centrum van Geleen aantrekkelijker te maken.

Volgens wethouder Noël Lebens draagt extra groen in het centrum bij aan een beter woon-, leef en verblijfsklimaat. 'Zeker in de winterperiode. De bomen staan de komende drie jaar op proef in grote potten. Na drie jaar is het de bedoeling dat de bomen de vaste Geleense grond in gaan.'

Wensen van ondernemers
In samenspraak met het centrummanagement zijn de locaties uitgekozen. Op die manier sluiten de nieuwe groenvoorzieningen aan op de wensen van ondernemers en de opstelling van de Geleense zaterdagmarkt en de Geleense kermis. De gebruikers van Geleen centrum geven regelmatig aan het gebied 'stenig en kil' te vinden. Daarom zet de gemeente in op de verbetering van het groen. In het voorjaar zijn eerder in totaal twintig nieuwe bloembakken geplaatst. Met de negen boombakken krijgt het centrum van Geleen de gevraagde groenimpuls.

Bron:gemeente Sittard-Geleen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES