Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Contouren nieuwe Utrechtse Jaarbeursplein worden zichtbaar

donderdag 1 februari 2018

Foto: (c) Okra Landschapsarchitecten
De contouren van het nieuwe Jaarbeursplein in Utrecht worden steeds zichtbaarder. Het plein, ten westen van Utrecht Centraal, wordt compleet vernieuwd en krijgt een geheel nieuwe uitstraling.

Het plein moet een ontmoetingsplek worden voor onder andere buitenevenementen en activiteiten. Het krijgt een volledig nieuwe uitstraling met een diversiteit aan verschillende verhardingsmaterialen. Zo worden er straatbakstenen en drie verschillende soorten natuursteen toegepast. Ook komen er nieuwe traptrede- en tribune-elementen, een fietspad en beplanting. Het plein wordt voorzien van een waterelement dat bestaat uit vier segmenten van verschillende hoogtes. Het water loopt daardoor over van het ene naar het andere segment. Een waterzuivering met helofytenfilter en een combinatie van planten en bacteriƫn zorgt voor de zuivering van het water. De inrichting van het plein wordt verzorgd door Van Kessel Sport- en Cultuurtechniek.

Onder het plein komt een parkeergarage. Nu deze steeds meer vorm krijgt, wordt er binnenkort gestart met het grond- en rioleringswerk.

Verschillende ondernemingen werken samen aan de metamorfose van het Jaarbeursplein. Koninklijke VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw - samen de Bouwcombinatie Jaarbeursplein - realiseert de complete vernieuwing van het plein.

Hoogwaardig eindresultaat
De realisatie van terreininrichtingsprojecten vraagt om een gedegen voorbereiding en afstemming met de opdrachtgever. In de onderzoeksfase heeft het team van Van Kessel dan ook uitvoerig gekeken naar de mogelijkheden in het ontwerp. Dat ontwerp is van de architect OKRA landschapsarchitecten, met technische ondersteuning van Witteveen+Bos. 'Het is een voorrecht een bijdrage te mogen leveren aan dit toonaangevende project in het hartje van Utrecht', zegt Jaap Kamp, bedrijfsleider bij Van Kessel Sport en Cultuurtechniek. 'Wij werken graag samen met onze VolkerWessels-collega's om een hoogwaardig eindresultaat te realiseren.'

Foto: Okra Landschapsarchitecten Foto: Okra Landschapsarchitecten Foto: Okra Landschapsarchitecten

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES