Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Werk in uitvoering: daktuin in Amsterdam

donderdag 1 februari 2018

Eind 2017 is Van der Tol gestart met de uitvoering van de daktuin aan de Danzigerkade aan het IJ te Amsterdam, een gebied dat een make over krijgt en waar diverse bedrijven zich zullen huisvesten.

Het ontwerp van Buro Sant & Co is in samenwerking met Smitsrinsma uitgewerkt. Onder het terrein aan de Houthavens is een parkeergarage aanwezig die overgaat in een vollegrondsituatie. Een 'tapijt' van grootformaattegels loopt als één geheel door van het voetgangersgebied naar de rijweg.

Afwatering
De keuze van de afwateringspunten in de verharding is qua maatvoering in detail uitgewerkt, waardoor deze afwateringspunten onderdeel worden van het geheel. In het ontwerptraject is veel aandacht besteed aan de samenstelling van de tegelverharding. Metten Stein+Design heeft de levering van de tegels verzorgd.

Groen
De daktuin bevindt zich op een parkeerdak en krijgt niet enkel verharding, maar wordt ook voorzien van diverse vormen groen. Naast de grote verhardingsvlakken wordt er binnenkort gestart met de aanleg van de cirkelvormige plantvakken op het dak. Deze zullen als een groep 'druppels' uit de verharding opduiken.door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES