Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Opening pand Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

vrijdag 22 juni 2018

Met de onthulling van een insectenhotel door Mariëtte Pennarts (gedeputeerde water van de provincie Utrecht) werd woensdag 20 juni in Houten het nieuwe kantoor van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden geopend.

Aan de buitenkant oogt het gebouw zelf grotendeels hetzelfde, maar de binnenkant én de buitenruimte zijn grondig veranderd. Kenmerkend voor zowel het gebouw als de buitenruimte zijn de hoge mate van duurzaamheid (met de renovatie ging het pand omhoog van Breeam 2 naar Breeam 4), veel hergebruik van materialen en de wijze van waterinfiltratie - zo stroomt het regenwater van het dak in wadi's, waar het infiltreert in de ondergrond.

De buitenruimte werd door Loohorst Landscaping aangelegd, met een winnend ontwerp voor de binnentuin dat het samen met architectenbureau Stadwaterland opstelde. Het doel van het project was onder andere het buitenterrein een meer ecologische en natuurlijke inrichting te geven.

Het project bestond uit twee percelen. Perceel 1 omvatte parkeerterreinen, terreinverlichting, groenstroken rondom het kantoor en hagen, vleermuisverlichting, vleermuiskasten, gierzwaluwkasten, huismuskasten, bijenhotel, vijver en fietsenstalling.

Perceel 2, de binnentuin, werd ingericht met oog voor hergebruik en een hoge diversiteit aan beplanting en natuurwaarden. Dit ondersteunt diverse soorten vogels en insecten, waaronder diverse soorten bijen. Ook werd gekeken naar de relatie met het landschap; het geheel weerspiegelt duidelijk het werkgebied waarin het Hoogheemraadschap zich begeeft.

Een vijver siert de voorzijde van het pand
door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES