Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Groendak 'Hart van Stein' mooi ontwikkeld

donderdag 28 juni 2018

Doordat de gemeente Stein vlakbij twee grote snelwegen ligt staat het terugdringen van fijnstof hoog op de politieke agenda. Helaas heeft de gemeente, zoals velen, ook te maken met een sterke ontgroening. Vanwaar Stein koos voor een groendak voor hun nieuwe winkelcentrum: Het Hart van Stein.

Het groendak moet de biodiversiteit, afname van fijnstof, klimaat en de economische waarde van de gemeente verbeteren. Daarnaast is het onder een groendak beduidend koeler dan onder een 'normaal zwart' plat dak en houdt het groendak in de winter ook beter warmte vast. Dit scheelt in koel- en stookkosten.

De oplevering van het winkelcentrum werd eind 2016 gerealiseerd, waar de aannemer het project opleverde met een groen dakbedekkingssysteem; een bitumen toplaag met groene leislag. De gemeente nam hier echter geen genoegen mee, een ├ęcht sedum-dak moest worden gerealiseerd.

Nophadrain werd begin 2017 ingeschakeld waarna tuintechnisch hoveniersbedrijf Queisen in mei 2017 het Nophadrain Extensief groendaksysteem heeft aangebracht. Nu inmiddels een jaar later is duidelijk hoe het dak zich heeft ontwikkeld. Alle sedum, succulenten en sempervivum planten zijn mooi gegroeid.door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES