Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Prototype Recycled Park geopend in Rotterdamse Rijnhaven

donderdag 5 juli 2018

Gisteren is het prototype van het Recycled Park in Rotterdam geopend. Het 140 m2 grote park dat deels is gemaakt van plastic afval ligt in de Rijnhaven. Met de opening van het prototype komt bijna een einde aan het project dat vijf jaar geleden werd gestart door WHIM Architecture.

Het drijvende park laat zien wat de mogelijkheden zijn in het creƫren van nieuwe drijvende natuurlandschappen met gerecycled plastic als grondstof. In samenwerking met de gemeente Rotterdam, Wageningen Universiteit, Better Future Factory en Hebo maritiemservice is het project tot stand gekomen. Gemeente Rotterdam wil graag meer groenvoorzieningen.

Bouwstenen
Het gerecycled plastic komt uit de Maas. Daar werd het opgevangen voordat het de Noordzee bereikt. Het plastic wordt hergebruikt voor de bouwstenen van het park. Het drijvende park draagt bij aan de vergroening van de stad en de verbetering van het ecosysteem in de Rotterdamse haven. WHIM Architecture is op dit moment locaties aan het verkennen om het Recycled Park te plaatsen.Bron: Recycled Park

door Linde Kruese


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES