Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Wellantcollege, Citaverde en Helicon nu officieel Yuverta

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, woensdag 4 augustus 2021
43 sec


Wellantcollege, Citaverde en Helicon gaan vanaf nu samen verder als één onderwijsorganisatie: Yuverta. Per 1 augustus 2021 is de fusie officieel.

Yuverta in Naarden
Yuverta in Naarden

Eind 2020 werd duidelijk dat een van de grootste fusies binnen het groenonderwijs plaats zou gaan vinden nadat Minister van Engelshoven toestemming gaf voor de fusie. Een belangrijke aanleiding hiervoor is de voorspelling van een dalend aantal studenten aankomende jaren. De komende vijftien jaar daalt het aantal mbo-studenten met 50.000. Met de fusie zal de nieuwe onderwijsinstelling zo'n 33% van alle groene mbo- en vmbo-studenten opleiden.

Naamsverandering

Kort nadat de bestuurlijke fusie bekend werd gemaakt, lieten de instellingen weten door te gaan onder de naam Yuverta. Annemarie Moons, voorzitter raad van bestuur van de nieuwe organisatie, liet destijds weten: 'Het staat voor wie en wat we willen zijn: 'Thuis in de toekomst'. Een vertrouwde basis voor onze leerlingen, studenten en cursisten, van waaruit ze zich kunnen ontwikkelen en voorbereiden op de toekomst.'


Yuverta

Nu de fusie officieel is, is duidelijk dat Yuverta op 53 verschillende locaties door het land te vinden is, 12.000 vmbo-leerlingen, 8800 mbo-studenten en 8500 cursisten opleidt, 2000 medewerkers in dienst heeft en contacten heeft met 5000 stagebedrijven. Bestuursleden van de nieuwe organisatie zijn Moons (voorzitter) Cyrille van Bragt, Jan-Pieter Janssen en Gabe van der Zee.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER