Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Siemo introduceert machine voor maaien rond obstakels

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Kelly Kuenen, maandag 21 september 2015
51 sec


Ons openbaar groen wordt natuurlijk niet vanzelf onderhouden; in het voor- en najaar wordt er gemaaid. Als er met de klepelmaaier de grote stukken gemaaid zijn, wordt met de bosmaaier alles rondom de obstakels weggemaaid. Denk hierbij aan bermpaaltjes, lantaarnpalen, verkeersborden en bomen. Dit werk is arbeidsintensief, zwaar en vooral onveilig.

Beschermende pakken zijn noodzakelijk en vormen in combinatie met verschillende weersomstandigheden lastige arbeidsbeperkingen. Denk hierbij aan warme temperaturen en/of veel neerslag. De oorbeschermers zorgen herhaaldelijk voor gevaarlijke verkeerssituaties, met alle risico's van dien. Daarbij is de consistentie van het gedane werk niet te garanderen en zijn beschadigingen van met name bomen aan de orde van de dag.

Siemo ontwikkelde hiervoor een alternatief. De nieuwe Siemo obstakelmaaier maait mechanisch al het gras en onkruid rondom obstakels weg zonder deze te beschadigen. De ontwikkeling is ontstaan vanuit de praktijk en is in staat om circa 90% van het bestaande bosmaaierwerk over te nemen. Bij de introductie op de GroenTechniekHolland-beurs is gebleken dat hiervoor een warme interesse bestaat. Volgens Siemo onderschrijven uitspraken als "dit wordt de toekomst" en "hierop hebben wij gewacht" de aanwezige behoefte.

Mooi meegenomen is dat de obstakelmaaier zijn werk aanzienlijk sneller en met blijvende precisie uitvoert. Innoverend ondernemen loont. Denk aan: minder geluidsoverlast, minder uitstoot, minder verkeersoverlast, meer werk in kortere tijd, geen beschadigingen, aanzienlijke verbetering werkomstandigheden, minder verkeersoverlast, garantie van vast kwaliteitsbeeld et cetera.

De praktijk-primeur ligt in gemeente Moerdijk, waar vanaf eind september het bij-maaien met de Siemo-obstakelmaaier wordt uitgevoerd. Meer weten? Kijk op de site van Siemo.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER