Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Over ons


Het team van NWST
NWST NeWSTories B.V., of gewoon NWST, is dé uitgeverij in de groene sector. Onze typische gele vakbladen worden al sinds 1990 gemaakt vanaf onze redactie in Nijmegen voor de professional in het groen.

We zijn ooit begonnen met het blad Greenkeeper in 1990. Daarna volgden Fieldmanager, Boomzorg, Boom in Business, Stad + Groen, en De Hovenier.

Bij NWST maken we kwalitatieve, uitgesproken, relevante en kritische verhalen in de groene sector. Daarmee inspireren, verbinden en ondersteunen we professionals in de groene sector. Dat doen we in samenwerking met onze partners, door middel van het contant-as-a-service model. Zo zorgen we voor goede verhalen voor lezers én partners!

Wie maken dan die verhalen? Bij ons team kun je ons allemaal vinden.


Al meer dan 30 jaar inspireren wij de groene sector

Greenkeeper

Het begon allemaal in 1990 met het blad Greenkeeper. Dat blad maken we nu nog steeds, in een oplage van een kleine 2200 stuks. Daarmee is het blad het oudste blad voor Greenkeepers van de Benelux. Greenkeeper is een vakblad voor mensen die op enige wijze verantwoordelijk zijn voor het onderhouden en uitbaten van golfbanen. Hetzij de greenkeeper, hetzij de bestuursleden in het clubhuis. Wijnand Meijboom is de redacteur van het blad.

Naast de eigen website is Greenkeeper ook te vinden op LinkedIn en Twitter.


Fieldmanager

Fieldmanager is het vakblad over de aanleg, beheer en het uitbaten van buitensport accommodaties. Daarbij richt het blad zich voornamelijk op voetbal, hockey, tennis en padel, met af en toe uitstapjes naar atletiek en rugby. Fieldmanager zag voor het eerst het licht in 2005, en is nog steeds succesvol met een oplage van 6350. Wijnand Meijboom is de redacteur van het blad.

Naast de eigen website is Fieldmanager ook te vinden op LinkedIn en Twitter.


Boomzorg

Boomzorg is een van onze twee vakbladen die gericht zijn op de boom. Boomzorg richt zich sinds 2008 op de professional die praktische informatie wil over het assortiment, innovaties, diensten en onderzoek over bomen. Dit alles voor de bomen in de stedelijke omgeving. Het blad heeft een oplage van een kleine 2700 bladen. Hanneke Tax is de redacteur.

Naast de eigen website is Boomzorg te vinden op Facebook, LinkedIn en Twitter.


Boom in Business

Boom in Business is het tweede blad waar de boom centraal staat. In dit geval gaat dat over de boom en de boomkwekerij. Het vakblad zet de boomkweker en zijn bedrijf centraal, en is daarmee uniek in zijn soort. Het blad werd in 2010 ontwikkeld als aanvulling op het blad Boomzorg, en is goed voor een oplage van 3250 bladen per uitgave. Hanneke Tax is de redacteur.

Naast de eigen website is Boom in Business ook te vinden op Facebook, LinkedIn en Twitter.


Stad + Groen

Stad + Groen is voor de groenprofessional die zich bezig houdt met alles op het gebied van de openbare groenvoorziening en het vergroenen van de buitenruimte. Onze lezers zijn bezig met het beheer, ontwerp, realisatie en de techniek hiervoor. Het blad bestaat sinds 2013 en bereikt ruim 6000 lezers. Heleen Kommers is de redacteur van Stad + Groen.

Naast de eigen website is Stad + Groen ook te vinden op Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter.


De Hovenier

De jongste telg aan de NWST-boom is vakblad De Hovenier. Het blad biedt dagelijks nieuws en achtergronden voor de hovenier. De praktisch ingestelde vakman (m/v) staat bij het blad centraal. Het blad heeft een oplage van ongeveer 6400 bladen en is daarmee het meest populaire blad. Het blad wordt door redacteur Willemijn van Iersel beheerd.

Naast de eigen website is De Hovenier ook te vinden op Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter.


Oude NWST-bladen

Bij een uitgeverij van ruim dertig jaar oud zijn er natuurlijk ook wat bladen die het helaas niet gered hebben. Hetzij omdat we door de mooie verhalen waren, hetzij omdat het publiek voor onze mooie verhalen toch te klein was.

We hebben met Dak en Gevelgroen van 2010-2013 geschreven over groen op hoogte.

Met Golfbusiness hebben we van 2005 tot 2016 de zakenkant van golfclubs een eigen podium gegeven. Dit blad is uiteindelijk samengevoegd met Greenkeeper.

In Groundsman werd de tennisbaan, het beheer, en de exploitatie hiervan centraal gesteld. Dat deden we van 2011 tot 2013, waarna het blad in Fieldmanager is opgenomen.

Water in de stad, dat stond centraal in het blad Stad + Blauw, wat wij in 2017 en 2018 uitgaven. De onderwerpen van Stad + Blauw lees je nu in Stad + Groen.

Met evenementen en bijeenkomsten verbindt NWST de groene sector

Evenementen

NWST staat midden in de groene sector. Dat betekent dat NWST veel evenementen organiseert waar de sector bij elkaar gebracht wordt. De sector verbinden is immers een van de kernwaarden voor NWST. Een selectie van de evenementen die NWST heeft georganiseerd:


Greengala
Uitroepen winnaars Fieldmanager of the Year en Greenkeep of the Year, en netwerkbijeenkomst voor de sportveldprofessionals.

Boom Innovatie Dag
Dag waarin de recente ontwikkelingen en innovaties rondom bomen centraal staan. In samenwerking met Boomkwekerij Udenhout negen keer georganiseerd, altijd rond oktober.

Partnerbijeenkomsten
NWST heeft een zeer ruim, en divers portfolio aan partners. Deze partners samenbrengen en verbinden zorgt voor mooie nieuwe ideeën waarmee de gehele groene sector gezamenlijk kan innoveren.

Forumdiscussies
Dit kan diverse vormen hebben. Bijvoorbeeld aanbestedingscafés, wat bijeenkomsten zijn met aannemers en overheden waar gezamenlijk gesproken wordt over de hobbels die aannemers met aanbestedingen ervaren. En waarom dat volgens de overheid toch écht op deze manier moet…! Of de gouwe ouwe ‘Help, ik heb een kunstgrasveld’-bijeenkomsten, van Fieldmanager.


NWST viert innovaties en succes in de groene sector

Prijzen

Naast de sector samen brengen, moet de sector natuurlijk ook gevierd worden! Dat wordt gedaan aan de hand van verschillende prijzen. Deze stimuleren de sector tot duurzaamheid, innovatie, of tot een gezonde concurrentie om het mooiste veld of project te realiseren. NWST organiseert onder andere:


Fieldmanager of the Year (én High Potential Fieldmanager)
Nederlandse Fieldmanager van het jaar.
Greenkeeper of the Year (én Toro Student Greenkeeper of the Year)
Nederlandse én Vlaamse Greenkeeper van het jaar.
Gouden Gieter
Prijs voor beste praktische oplossing in het groen tegen klimaatproblemen.
Circulair Spelen Award
De leukste circulaire speeltuin van Nederland verkiezing.
Mooiste Rotonde van Nederland
In het verleden benoemden wij jaarlijks de mooiste rotonde van Nederland.
Greenfluencer of the Year
Jaarlijks kiezen wij de dapperste en innovatiefste groenprofessional van Nederland.


Boeken/sectorrapporten

Door het jaar heen hebben wij ook speciale uitgaves, die buiten de reguliere bladen om gaan. Uiteraard hebben ze wel betrekking op de groene sector. Denk bijvoorbeeld aan onze Grasgids of het Grote Populierenboek. NWST maakt ook jaarlijks sectorrapporten, zoals bijvoorbeeld het Trendrapport Kunstgras 2021. Voor een overzicht van alle sectorrapporten, of vragen over speciale uitgaven, kun je Lieke mailen.


Podcasts

Onze meningen en informatie kun je niet alleen in geschreven vorm vinden! Iedereen heeft tegenwoordig een podcast, en wij snappen wel waarom! Hartstikke leuk om die op te nemen. Hieronder staat een overzicht van onze (onregelmatig verschijnende) podcasts.

KweekCAST


De podcast van het blad Boom in Business. Actuele zaken over de boomkwekerij-sector waar de bomen van het bos gescheiden worden.

Groen Gevonden


In deze podcast zet hoofdredacteur Hein van Iersel samen met een groene autoriteit een boom op over de sector. Ideeën en meningen worden daarbij niet onder stoelen of banken gestoken.


YouTube

Uiteraard heeft NWST ook een YouTube-kanaal waar onze videocontent wordt geplaatst. Hieronder staat de meest recente video op ons kanaal.Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER