Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Duurzaamheid & NWST


De groene sector kan bij uitstek het verschil maken in de komende decennia op het gebied van duurzaamheid. Bomen, stadsgroen, golfbanen en de (circulaire) sportvelden helpen Nederland richting een duurzamere toekomst. NWST stimuleert dit, en onderneemt daarnaast eigen initiatieven.

Duurzaamheid begint bij jezelf. Daarom hebben we onszelf onder de loep gelegd. Wat doen wij aan duurzaamheid, en zouden we nog meer kunnen we nog meer doen?


4 duurzame beloften

Naast onze 4 beloften richting onze partners, hebben wij ook 4 duurzame beloften opgesteld:

• Wij brengen de sector samen voor duurzaamheid
• Wij stimuleren duurzame innovatie
• Onze bladen worden zo klimaatneutraal mogelijk gemaakt en verzonden
• Wij geven aan duurzame doelen


Samen voor duurzaamheid

Wij brengen de sector samen voor duurzaamheid. Dat doen we op verschillende manieren en plekken. Denk bijvoorbeeld aan onze Boom Innovatie Dag, waar gekeken wordt hoe met minder grondstoffen er bomen gekweekt kunnen worden. Én waar een inspiratiesessie wordt gegeven over welke bomen het beste passen bij het veranderende klimaat in Nederland. Maar ook in onze forumdiscussies is duurzaamheid een centraal thema.


Duurzame innovatie

Wij stimuleren duurzame innovatie. Dat doen we niet alleen door verhalen te maken rondom innovatieve producten en ideeën die duurzaamheid in de sector promoten. Maar ook door het uitschrijven van prijzen, waar duurzame initiatieven beloond worden. Denk aan de Gouden Gieter, waar we de duurzaamste innovatie van het jaar kiezen op het gebied van klimaatadaptiviteit. Maar ook de Circulair Spelen Award, waarmee we gemeenten aanmoedigen bij speelplekken ook serieus te kijken naar circulariteit van de speelplek.


Onze bladen zijn geel, maar ook altijd groen!


Bladen en bezorgen

Ondanks dat wij een een crossmediale aanpak hebben met onze platformen zijn onze vakbladen nog steeds belangrijk. Deze bladen proberen we zo klimaatneutraal mogelijk te maken, drukken én verzenden. Dit betekent dat al onze bladen gedrukt worden op FSC-mix papier, wat garandeert dat minimaal 70 procent van de vezels afkomstig is uit duurzaam beheerd bos en/of gerecyclede vezels. De andere vezels zijn afkomstig uit bos waarvan het beheer aan strakke eisen voldoen. Daarnaast worden de bladen gedrukt met soja inkt, en met PostNL CO2 neutraal verzonden.


Newtrees

Wij zijn trotse partner van Africa Wood Grow. Deze stichting zet zich in Kenia in om binnen 30 jaar 600 vierkante kilometer bos aan te planten. Gezamenlijk met deze stichting zijn wij Newtrees gestart. Al onze partners worden benaderd om aan dit initiatief mee te doen. Indien zij meedoen, betalen zij 1% extra aan NWST bovenop hun facturen. NWST matcht deze donatie en doneert vervolgens het verdubbelde bedrag aan Africa Wood Grow.


Speciale uitgaven

In onze bladen komt duurzaamheid vaak langs. Maar, soms maken we zelfs speciale edities die zich helemaal richten op duurzaamheid. Zo hebben we samen met de Gemeente Rotterdam een speciaal blad uitgegeven over de duurzame proeftuin die Rotterdam is. Daarbij is er in ieder artikel aandacht voor een innovatieve methode die in gaat op het Sustainable Development Goal 11, 'Duurzame steden en gemeenschappen'.


Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER